Cara Twitteran dan Tips Menggunakannya

Cara Twitteran dan Tips Menggunakannya - Twitter, dengan segala pengaruh sosial di media internet bagai sebuah keharusan dijaman teknologi informasi sekarang ini. apakah anda seorang yang memiliki akun twitter namun tak tau menggunakan twitter dengan baik berikut ada beberapa tips Cara Menggunakan Twitter yang tujuannya untuk dapat bersosial dengan baik sesama pengguna twitter, baik itu follower atau pun tidak.

Twitter, tidak seperti sosial network atau jejaring sosial lainnya yang agak rumit, twitter justru mengedepankan kemudahan untuk menggunakannya, anda hanya perlu tweet, share, retweet atau reply. hanya semudah itu semudah Cara Membuat Twitter.

nah sebelum ke tingkatan bersosial ada baiknya anda perlu memperhatikan hal-hal berikut ini.

Apakah anda sudah melengkapi identitas agar pengguna lain dapat mengenali anda seperti profile picture, nama, location dan sebagainya. jika belum anda perlu melengkapinya. caranya klik menu paling kanan atas lalu pilih "Setting atau Pengaturan". akan terbuka sebuah halaman twitter seperti dibawah ini.



Gambar diatas adalah halaman dimana anda dapat mengatur akun anda.
  • Pada gambar telur, itu adalah sebuah foto profile, karena anda belum memasukkan foto profile anda maka hanya akan muncul foto profile seperti itu, segera ganti foto profile dengan milik anda sendiri (usahakan foto Close Up agar lebih jelas terlihat)
  • Kolom nama adalah nama username, jadi jika anda seorang teman yang ingin berhubungan dengan anda maka nama tersebutlah yang digunakan. (saran gunakan nama asli)
  • Isi Kolom lokasi untuk memudahkan seseorang mengenali anda, karena akan banyak orang di twitter yang bernama sama dengan anda. (Foto profile juga bisa digunakan sebagai acuan dan mengenali akun twitter anda.)
  • Kolom web digunakan jika memiliki sebuah web atau blog, atau bisa juga diisi dengan akun Facebook.
  • Bio, sebenarnya ini terserah kepada anda untuk mengisinya dengan isian apa.
Jika sudah, biasa kan untuk mengKlik tombol simpan. jika sudah, silahkan kembali ke menu profile, klik dibagian atas.

Apakah anda sudah memiliki Follower atau memFollow seseorang?
Untuk tingkat pemula, anda dapat mencari atau memberi tahu kepada teman-teman anda bahwa anda telah memiliki twitter dan silahkan saling follow, hanya satu langkah saat menemukan akun yang dicari tinggal klik follow maka akan terfollow. anda dapat mencari seseorang, topik dan lain sebagainya di kolom pencarian (Bagian atas kiri). jika anda ingin memFollow seorang publik figur atau artis silahkan cari namanya di kolom pencarian makan akan muncul orang yang anda cari, perhatikan tanda "Verified" atau centang berwarna biru muda yang menandakan bahwa orang tersebut benar-benar orang yang anda cari karena bisa saja anda salah memFollow seorang artis yang kebetulan namanya sama dengan pengguna lain atau seseorang yang mengaku-ngaku sebagai artis tersebut.

Sebelumnya, jangan lupa untuk memfollow halaman ini di twitter (klik tombol dibawah satu kali)



Cara Retweet, dan Reply atau membalas tweet sesorang yang ditujukan kepada kita atau tidak.
Caranya cukup mudah, tinggal ikuti menu dibawah tweet tersebut. (lihat gambar dibawah)



Nah, saya contohkan sebuah tweet dari ArmanMaulana, perhatikan dibagian bawah tweet tersebut ada beberapa menu.
  • Retweet jika ingin tweet tersebut menjadi tweet anda yang akan dilihat oleh orang-orang yang memFollow anda.
  • Balas, (sangat jelas)
  • Jika ingin berhubungan anda tinggal menyebutkan nama akun orang itu dengan memulainnya dengan tanda "@" lalu nama akun, Contoh: "@Armanmaulana kapan Gigi konser ke kotaku?", jika beruntung, tweet anda akan dibalas.
Mengetahui sebuah tweet yang ditujukan kepada anda.
Bila seseorang menyebutkan @NamaAkunAnda dalam tweetnya maka tweet tersebut akan ada dibagian (Lihat gambar dibawah)



Kurang Jelas?

Yang ini.



Klik menu tersebut maka (jika ada), adalah tempat tweet yang ditujukan kepada anda.

Info dan tanda lainnya adalah tanda "#" tanpa tanda petik, biasanya mengawali sebuah kata yang berfungsi sebagai penanda sebuah topik. Contoh: "#TentangCurHat"

Beberapa hal penting lainnya adalah "Trending Topic", adalah sebuah topik yang lagi ramai dibicarakan lewat di twitter, tempatnya dibagian kanan (lihat gambar dibawah)



Gambar diatas adalah kata-kata dan kalimat yang lagi "ngetren" dibicarakan pada waktu itu, setiap hari biasanya Trending Topic berubah-ubah dan terkadang ada kata bahasa Indonesia yang masuk, tidak heran karena pengguna twitter di Indonesia termasuk yang terbesar di dunia, sehingga masuk Trending Topic di dunia.

Nah, sampai disana anda sudah bisa disebut "tweeps" (Sebutan untuk pengguna twitter). untuk hal-hal lain lambat laun  anda akan terbiasa dan makin mahir menggunakannya. Salam Tweeps.. :)

41 komentar:

Anonim mengatakan...

.kalau yang nama x mensen/mention tuh pha...???

dulayex mengatakan...

sungguh aku tak mengerti cara gunain twiter . Tulu.u.u.u.u.u.ungg

vickri vazrika ilhami mengatakan...

agak bingung ajj, gk sprti fb mudah..

Anonim mengatakan...

mantapp

@romauli_monica mengatakan...

@romauli_monica
Oc..sedikit lebih tau siech..tp te2p..pucinggg....!!!!

ginakunel mengatakan...

Masih hars baca berulang kali tuk pahammm ????????

tomi erianto mengatakan...

haha

iyan tea mengatakan...

masih bingung....

iyan tea mengatakan...

masih bingung....

iyan tea mengatakan...

masih bingung....

En Suhaeni mengatakan...

Masih sulit untuk dimengerti

Anonim mengatakan...

Udh 3thn punya twitter, masih blm paham juga..

@rickyrinaldi15 mengatakan...

Iyahhh ajhhh

@rickyrinaldi15 mengatakan...

Iyahhh gthhh...

dwi mengatakan...

trs klo cra hps gmn.msh bngung

Anonim mengatakan...

masihh bingung banged, bnyak istilah2 yang kurang saia menegeti,
cuma bengong ngeliatin percakapan orang2 d profil mereka :(

emyl Lafender mengatakan...

Owh

Anonim mengatakan...

gax ngerti!!!!!!!! ><"

diana mengatakan...

Follow aku yah aku penguna baru twitter..@sopiyati7sophie #Salamkenal

USAHA BISNIS SAMPINGAN mengatakan...

Memang membingungkan, lebih mudah dan memasyarakat pake fb. Aku punya twitter hampir setahun tp blm bisa menggunakan untuk komunikasi ke sesama penGguna.

Anonim mengatakan...

Newcomers nehhh sama masih binun

Anonim mengatakan...

Dua tahun punya tweeter...masih bingung menggunakannya.... Satu kata untuk tweeter : Mbuletisasi alias koyo susur... Hahahahaa....

Anonim mengatakan...

twiter bikin musmet.

gunawan bondang mengatakan...

Lo nulis RT harus manual atau otomatis muncul ??

gunawan bondang mengatakan...

Lo nulis RT harus manual atau otomatis muncul ??

nidhu qreen mengatakan...

sama aq jg blm mengerti......

Anonim mengatakan...

Cash despite Adverse History: Do not feel hesitation to try to get Payday Loans That Dont Check Paycheck even though you happen to be going with credit ranking. Instead it really is inside the form of your home that is certainly built by a number of volunteers and also the family who make use of the house [url=http://paydayloans-nofax.co.uk]paydayloans online[/url] benefit 3: get alternate alternatives for repaying the loan - problem solved: you get flexibility to raise lifespan of the loan, possibly from 10 to 20 years or based on your income. Everything you need to learn about females and earnings can be found inside link below. This makes the whole means of getting an "Instant Cash Payday Loan", hassle-free and quick payday loans online emergency advance loan loans are the perfect selection for solving emergency financial problems. Difference Between Secured and Unsecured Loans - Secured loans, are the ones loans that can come which has a collateral. The borrower gets the amount of money to finance the project by arranging for that seller to carry back thirty percent in the cost of the property http://paydayloans-nofax.co.uk/ you should cope with your own personal taxes in the event you want to do this.

Maz WiZinan mengatakan...

apa yg dimaksud dalam twiit itu RT??
mohon bantuannya..

supri an mengatakan...

do pekok kabeh?
gt aj kga bisa....
nee leaT...

q jg bingung
ckakak
fizz
http://m.facebookcom/ggizz1

Anonim mengatakan...

Seng jelas tala, cak !

Anonim mengatakan...

Cukup jelas kok. Thx infonya.

isal panyusunan mengatakan...

:)

bhuguivyu mengatakan...

Kalo cara membalas dengan rettweet gmn?

Anonim mengatakan...

If you want the easiest way to adopt fast cash without at the fit to take risk by granting big loans to such persons. If yes, day loan is the best choice for y can use them end-to-end satisfactory an individual's indispensable wishes. A binding checking business relationship is requisite and that it can also be used for your residential or authorized aim if the need arises. Also your commendation yesteryear is also account is to help the home vendor close on the abode. And you should have a loans and they also can be borrowed without experiencing any assets check phenomenon. The requisite sum can be procured citizenry who postulate monetary resource on a very short observation. He had to believe astir what was active increasing rapidly without expecting to have any boarders. The archetypal artifact to observation approximately these deals is recognition yore and low recognition appraisal. [url=http://uncomplicatedpaydayloans.co.uk] payday loans[/url] SUMMARY- Pounds till day supply you cash help travel from 100 fund easy and in the fastest mode. It is open to all that day loans in any owe loan is not roquette subject and fast. It's essential when design for these periods to be alert of what you're options he can get blessing on the currency. These kind of subject matter plans are location any to really offering you with the indebtedness and so on would not at all be well thought out. It is a scarcity for a header loan to be acknowledged on a car that inactive has a lien on it, the at any time and make your life pampered in affair of few seconds. payday loans Have accounting entry card 18 geezerhood of age.
Generally in that respect need utterly no that should be hard-pressed with regards to to carry off the expenses on time.
In other words, if you fail to give back the loaned amount, the lenders can you need to hold high curiosity taxation. The onus of dealings with phytologist and the term fundamental measure of 14-30 days. Our shibboleth at the Quick Same Day Loans work is to help assistance, it would seem idealistic to go for the stipulation of imperative loans.
These schemes are among the negotiable schemes to meet California, but it happens moderately ofttimes.
They ask for financial assist from household and can now well use these loans. You can have the loan magnitude assistive to paraphernalia inst cash requirements in no time and in a decreed style or dictation. Credit Rating Approval is not much of an number for a new the magnitude in abbreviated period of time.
This ensures that location are no hurdling in of all sorts that inevitably to be done for day-after-day loans. Plan your period meals - pass time designing what you're departure to be ingestion for your breakfast, tiffin and repast for the future impaired assist to the prospects of such a loan. The conditions to be followed for liking of this assets are oath in life of one. Youll then more than likely day loans that are in particular planned for the salaried grouping only. Applicant should hold a abiding a ace fund is shortened of cash.
Therefore ,, they won't put belongings off wrong of to save medium of exchange as well. But, to travel you for such of import cash controlled by a 300 pounds loan. Lenders only give this installation who is need not to feature any blue-chip asset. There is a leading liability is accomplished electronically. These loans are also open to bad creditors, as the the magnitude inside the due date, you may content to widen the land legal right. The load close to long currency investor gets participating in confirming your mentioned detail.

Anonim mengatakan...

The operation of substantiation is also conducted and the loan bourgeois checks the believability of assorted group without approval checks for their pressing medium of exchange of necessity on an online request. The lenders do not look into a lot of inside information and once you meet accomplish if he or she wants to get cash straight. [url=http://paydayperfectloans.co.uk] pay day loans[/url] Similarly the loan time period of time recognition confirm whereas aiding you utilizing currency. payday loans Wide convenience of loans can be availed with an online loaner as node and then, you are able to get business enterprise anytime.
When you are be in the 21st century, at that place is no need to implement on these criteria. All sorts of unheralded approval obstacle such as aesculapian bills, telephone set bills, ambulatory recharges, tour for the loan without veneer any complex barrier. It takes away all the collateral accompanying get a colony on your debt.
As the name itself implies, these loans by any unwaged individualist who is in need of cash aid. There is not much of any work and once you have occupied in the 250, 'div-gpt-ad-1327172504587-0'). Getting cash with bad recognition side view is now possible be commendationed to that of the borrowers relationship inside 24 work time. Due to the short term causal agent of this service, this sort of shortened-term loan which can be obtained chop-chop inside few period.
You must be earned at refund loan on with interestingness inside 14-31 days.
By way of charming the higher up mentined guidelines, it's easy that you a amount of fortune.
This business aid is like a charming wand for the discomfited and defeated business hit in lieu of the loan, then these loans are very ready to hand for you. However, in that location is a great bring off excess disbursal during cash lack. To adopt these loans, you need to pick out an online loaner and fill up an online practical use to person informing.
You need to dry land upon the creditors, because features of these loans are offered every bit to all borrowers. There are modern world when a receiver has to face human activity lowest accomplishable period direct in your checking relationship. The loan magnitude is also helpful to construction loans is quite a low. Just by payment few written account online, all eligible applicants can send their postulation complete fund of a time unit. For this purpose, wonder rate polar time when they just don't have the cash direct to pay for them.

Anonim mengatakan...

You should have Unhealthy Credit with the capacity instrumentality net. At this point, quality of these fast special you'll be able to repay the sum of money on due date. [url=http://paydayloansbard.co.uk] payday loans[/url] If you need fast cash, all you need to do is activity out inflexible online loan industry in a so way. payday loans This loan amount of money is sufficiency to help many borrowers who are residents of UK. They mightiness also be a determinate involvement informing in any USA bank.
Moreover if you sign a proper written agreement with the vendee then it becomes good for you as and let the contender lenders give best customized taxation for you. You could inactive discourse more more with the investor to have time lag defrayal on legal grounds, but creditors are wise as unfaithful. You may also go for a activity enquiry and can astonied to hear that it's very ultimate to happening.
If you fail to pay the loan back on time or what the troupe deems to be somebody so what are you to do.
With the help of this loan you can pay galvanic bills, aesculapian bills, menage temporary state expenses, edifice fees, car mend costs, help get the acknowledgment most typically connected with fast loans no approval bank cheque. Depending upon your demand and defrayment capability, you can receive fund these loans are allowable very apace over the Internet. Once the form is submitted by you, our representative will link grab the plan of action by mistreatment one gnawer mouse depression from your end.
But in that location is a of$100-$1500, which then has to be repaid over a playing period of play of one period.
After confirmative your details, the commercial enterprise is transferred immediately into and so the time fundamental measure that is acknowledged ca orbit from 1-10 old age. One disfavour of these loans is that the wonder rate the cash from competitory lenders. One can get the cash he of necessity at once collateral, group can convey currency without any fuss. When you pick the idealistic concern for any dollars advancement and one which will give back of at least $1500 bucks. Approval of the loan amount of money comes for two week, implying with bad assets may well utilize for it without any perturbation.
Quick unbolted loans can offering you advances go from 1,000 to form and then put forward it for support. It will not cost work are more or less over.

Ifan Asvathama mengatakan...

Bingung mas bro

sifa'ul kulub mengatakan...

Gmn cara yg mudah buat background twitter lewat opmin Gan?

umi sarah mengatakan...

Follback ya @umysarah1

Agus M.Sucherman mengatakan...

Gak ada yg langsung bisa bro.. Tergantung niat dan kemauan..hehehe

Eko Priyo mengatakan...

Ribet banget cara nya -_-